5 verkeerde mythes over vloerverwarming

Marmeren tempel

Vloerverwarming laten leggen?

Wilt u vloerverwarming laten leggen? Wij geven graag antwoord op uw vragen.
Bel ons op 06-42252769 of stuur een mail naar Info@brabantvloerverwarming.nl

Door de toegenomen stijging van de interesse in vloerverwarmingen, wordt het internet steeds meer overspoeld met informatie over de voor en nadelen van vloerverwarming in huis. Er bestaan een aantal verkeerde aannames, of valse mythes over vloerverwarmingen. In dit artikel zullen de de 5 verkeerde mythes over vloerverwarming behandelen.

 

Mythe 1: Vloerverwarming is duur

Een van de grootste misvattingen over vloerverwarming is dat het te duur is. Hoewel het waar is dat de installatiekosten hoger kunnen zijn dan bij traditionele radiatoren, daalt de prijs per vierkante meter naarmate het te verwarmen oppervlak toeneemt. Zo kan de kostprijs voor het installeren van vloerverwarming in een woonkamer van 50 vierkante meter bijvoorbeeld zo laag zijn als € 25-€ 30 per vierkante meter, en deze prijs daalt verder bij het verwarmen van grotere oppervlakken. Bovendien kan vloerverwarming, eenmaal geïnstalleerd, goedkoper zijn in gebruik dan radiatoren, waardoor je op de lange termijn geld bespaart.

 

Mythe 2: Vloerverwarming kan niet worden geïnstalleerd in bestaande huizen

Een andere mythe over vloerverwarming is dat het niet kan worden geïnstalleerd in bestaande huizen. Hoewel het misschien uitdagender is dan bij een nieuwbouw, is het zeker mogelijk. Het installatieproces kan het verwijderen van de bestaande vloer of het maken van aanpassingen om de vloerverwarming mogelijk te maken vereisen, maar er zijn manieren om de verstoring te minimaliseren. In sommige gevallen kunnen de leidingen voor de vloerverwarming in een bestaande betonnen vloer worden gerouteerd zonder dat de vloerhoogte verhoogd hoeft te worden.

 

Mythe 3: Vloerverwarming kan niet als primaire warmtebron worden gebruikt

Sommige mensen geloven dat vloerverwarming niet als primaire warmtebron voor een huis kan worden gebruikt. Dit is simpelweg niet waar. Hoewel het misschien langer duurt voordat de kamer opwarmt dan bij traditionele radiatoren, kan vloerverwarming net zo effectief zijn bij het verwarmen van een kamer. Sterker nog, veel mensen vinden het comfortabeler omdat de warmte gelijkmatig over de vloer wordt verdeeld, in plaats van vanuit één punt aan de muur. Als je vloerverwarming overweegt als je primaire warmtebron, zorg er dan voor dat je een systeem kiest dat is ontworpen om op deze manier te werken.

 

Mythe 4: Vloerverwarming kan niet onder houten vloeren worden geïnstalleerd.

Er bestaat een algemeen misverstand dat vloerverwarming niet onder houten vloeren kan worden geïnstalleerd. Hoewel er enkele overwegingen zijn om in gedachten te houden, kan vloerverwarming absoluut worden geïnstalleerd onder houten vloeren, inclusief hardhout en samengesteld hout. De sleutel is ervoor te zorgen dat de temperatuur van het verwarmingssysteem wordt gereguleerd om te voorkomen dat het hout te veel uitzet en krimpt, wat schade kan veroorzaken. Bij het installeren van vloerverwarming onder een houten vloer is het belangrijk om de richtlijnen van de fabrikant te volgen en samen te werken met een professional die ervaring heeft met dit type installatie.

In conclusie is vloerverwarming een geweldige manier om uw huis warm en comfortabel te houden. Laat deze mythes u er niet van weerhouden om het als een optie voor uw huis te overwegen. Door een gerenommeerde installateur te kiezen en de richtlijnen van de fabrikant te volgen, kunt u jarenlang genieten van de voordelen van vloerverwarming.

Banner Brabantvloerverwarming mobiel (750 x 250 px)

Dit vindt u wellicht ook interessant….

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp