Hoe werkt vloerverwarming

Blote voeten op verwarmde vloer

Vloerverwarming laten leggen?

Wilt u vloerverwarming laten leggen? Wij geven graag antwoord op uw vragen.
Bel ons op 06-42252769 of stuur een mail naar Info@brabantvloerverwarming.nl

Als het weer koud wordt, zijn weinig dingen fijner dan de luxe van vloerverwarming. Maar als u niet goed weet hoe dit werkt, geen zorgen – u bent niet de enige! Gelukkig hebben wij voor u een aantal belangrijke dingen op een rijtje gezet die u moet weten over wat vloerverwarming is en hoe het werkt.

 

Hoe vloerverwarming werkt

Wist u dat vloerverwarming een ongelooflijk effectief – maar verrassend eenvoudig – systeem is om uw huis te verwarmen? Veel mensen gaan ervan uit dat vloerverwarming een ingewikkelde oplossing moet zijn, maar dat is niet het geval. In feite is vloerverwarming een ongelooflijk eenvoudig systeem om te begrijpen.

Over het algemeen berust de meeste vloerverwarming op stralingswarmte. Een circuit van buizen onder de vloer geeft een constante hoeveelheid warmte af aan de kamer erboven; dit helpt de vloer en, op zijn beurt, de woning zelf te verwarmen.

Meestal gebruiken deze buizen warm water om warmte af te geven aan de kamer.
Een typisch vloerverwarmingssysteem haalt warm water uit de ketel van uw woning en mengt dit met koel water tot een temperatuur van ongeveer 40 graden Celsius. Wanneer dit warme water vervolgens door de leidingen wordt gestraald, komt er een constante warmtetoevoer op gang, waardoor de vloer tot ongeveer 25 graden Celsius wordt verwarmd.

Zodra het water zijn warmte heeft verloren, wordt het meestal teruggevoerd naar de ketel, waar het proces opnieuw kan beginnen. Het water wordt opnieuw verwarmd, waardoor uw woning continu wordt verwarmd.

 

Slakkenhuispatroon leidingen

We leggen de leidingen van uw vloerverwarming altijd in een slakkenhuispatroon. waarbij de aan- en afvoer van het water naast elkaar ligt. Dit is de meest efficiente manier van vloerverwarming leggen en zorgt ook voor de meest egale manier van verwarmen. Dit resulteert natuurlijk in de meest aangename verwarming

 

Vloerverwarming versus radiatoren

In tegenstelling tot radiatoren zorgt vloerverwarming voor stralingswarmte, die zich gelijkmatig door de ruimte verspreidt. Radiatoren daarentegen werken met een soortgelijk systeem (met warm water om uw woning te verwarmen), maar maken meestal gebruik van convectieverwarming. Dit betekent dat de lucht onmiddellijk rond de radiator warmer is dan de lucht in de rest van de kamer, waardoor een onevenwichtige warmte ontstaat. Dit zijn de koude luchtstromen die u weleens in uw huis voelt.

Het is belangrijk op te merken dat radiatoren doorgaans ook ongelooflijk heet worden, waardoor ze pijnlijk zijn om aan te raken. Vloerverwarming daarentegen is meestal ongeveer 1/3 van de temperatuur van radiatoren, wat betekent dat er comfortabel overheen gelopen kan worden.

 

Slotopmerkingen

Vloerverwarming is tegenwoordig een ongelooflijk populaire toevoeging aan veel woningen, maar het is belangrijk om in gedachten te houden hoe het werkt om ervoor te zorgen dat u het meeste uit deze geweldige technologie haalt! Vloerverwarming is ook ongelooflijk effectief in het voorkomen van koude plekken in uw woning; deze eenvoudige eigenschap maakt het een uitstekende oplossing om uw huis warm te houden!

Banner Brabantvloerverwarming mobiel (750 x 250 px)

Dit vindt u wellicht ook interessant….

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp