Warmteverlies bij vloerverwarming infrezen?

Warmteverlies-vloerverwarming-infrezen

Vloerverwarming laten leggen?

Wilt u vloerverwarming laten leggen? Wij geven graag antwoord op uw vragen.
Bel ons op 06-42252769 of stuur een mail naar Info@brabantvloerverwarming.nl

Vloerverwarming infrezen in een cementdek- of tegelvloer. De uitkomst voor veel bestaande woningen met traditionele verwarming. Wat zijn de voor- en nadelen?

 

Wat is de meest energiezuinige vloerverwarming?

De meest energiezuinige vloerverwarming is een vloerverwarming met ondergelegen isolatie. De vloerverwarming wordt dan aangebracht op staaldraadnetten of isolatieplaten. Op de vloerverwarming komt een cementdekvloer en de vloerverarming zal deze hele dekvloer verwarmen. Dit proces van verwarmen duurt erg lang, maar als de dekvloer eenmaal warm is verbruikt het systeem nog maar minimale energie om deze warmte te behouden. Om deze reden wordt ook geadviseerd om een vloerverwarming niet dagelijks af en aan te zetten maar op dezelfde temperatuur te laten staan omdat het opwarmproces lang duurt en veel energie kost.

 

Is een ingefreesd vloerverwarmingssysteem wel energiezuinig?

Er wordt ons vaak de vraag gesteld of er niet veel warmteverlies is bij een ingefreesde vloerverwarming doordat er geen isolatie onder dit verwarmingssysteem ligt. Dit valt erg mee. De leidingen liggen bij dit systeem vlak onder de nieuw aan te brengen toplaag. Hierdoor zal de toplaag al snel warm aanvoelen en de ruimte verwarmen. Om de warme temperatuur vast te houden verbruikt de vloerverwarming vervolgens maar weinig energie.

 

Ingefreesde vloerverwarming vs vloerverwarming met isolatie

Een ingefreesde vloerverwarming zal de vloer en de ruimte sneller opwarmen dan een vloerverwarming met isolatie onder de deklaag. Qua opwarmen zal een ingefreesde vloerverwarming dus minder energie verbruiken. Wanneer de gewenste temperatuur van de ruimte behaald is heeft een vloerverwarming met isolatie onder de dekvloer minder energie nodig om de warmte te behouden. Op de lange termijn is qua energieverbruik een vloerverwarming met isolatie onder de dekvloer dus het voordeligste.

Let wel, een ingefreesde vloerverwarming is in energieverbruik ook een stuk voordeliger dan traditionele verwarming. Een ander nadeel van vloerverwarming met isolatie onder de dekvloer is dat deze in aanleg in aanleg een stuk duurder is, namelijk ongeveer 3 tot 4 maal. Voor dit proces moet namelijk de oude vloer verwijderd worden en moet er een nieuwe dekvloer aangebracht worden.

 

Conclusie

Het is afhankelijk van de situatie. Ons advies naar onze klanten loopt dan ook uiteen.

In een bestaande woning waarvan de dekvloer zich in een goede staat verkeert adviseren wij de vloerverwarming in te frezen. Dit is relatief een goedkope manier van vloerverwarming installeren en volstaat prima.

In een nieuwbouw woning adviseren wij altijd om de isolatie met vloerverwarming te installeren voordat de dekvloer gestort wordt. In een bestaande woning waarvan de dekvloer zich in een slechte staat verkeert adviseren wij om de dekvloer te verwijderen, opnieuw op te bouwen met isolatie, daarboven op de vloerverwarming en uiteindelijk een nieuwe dekvloer aan te brengen.

Banner Brabantvloerverwarming mobiel (750 x 250 px)

Dit vindt u wellicht ook interessant….

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp