Welke soorten vloerverwarmingen zijn er

Soorten vloerverwarming

Vloerverwarming laten leggen?

Wilt u vloerverwarming laten leggen? Wij geven graag antwoord op uw vragen.
Bel ons op 06-42252769 of stuur een mail naar Info@brabantvloerverwarming.nl

Welke soorten vloerverwarmingen zijn er en welke soort is het beste geschikt voor mijn woning? Deze vraag wordt ons vaak gesteld wanneer iemand ons belt, of mailt voor het inwinnen van informatie omtrent het laten leggen van een vloerverwarming. We vertellen u graag meer over de soorten vloerverwarming die wij leggen.

Wij werken in totaal met zes verschillende soorten vloerverwarming. Welke we leggen is afhankelijk van uw woning en natuurlijk uw wensen.

 

Soorten vloerverwarming

De type vloerverwarming die wij leggen zijn:

 

Ingefreesde vloerverwarming

Een ingefreesde vloerverwarming is een vloerverwarming die het vaakst wordt gelegd. Bestaande woningen hebben vaak al de beschikking over een zandcement dekvloer, waardoor we met onze freesmachine sleuven kunnen frezen in de bestaande vloer.

 

Vloerverwarming op staaldraadnetten

Wanneer uw woning nog niet beschikt over een cement dekvloer, kunt u kiezen voor een vloerverwarming op staaldraadnetten. Allereerst brengen wij een isolatielaag aan op uw constructievloer (vaak een betonvloer), waarop we de staaldraadnetten kunnen leggen. De verwarmingsbuizen van uw vloerverwarming vlechten we op de staaldraadnetten in een slakkenhuispatroon. Dat zorgt voor een zo egaal mogelijke en bovendien aangename warmte.

 

Vloerverwarming op isolatieplaten

Wanneer u uw huis extra wilt isoleren, kunt u kiezen voor vloerverwarming op isolatieplaten. Deze platen hebben een opbouwhoogte tussen de 10 milimeter en 40 milimeter, waardoor het in vele woningen een geschikte vloerverwarming oplossing kan zijn. Na het installeren van de vloerverwarming op isolatieplaten, dient een nieuwe cementdekvloer worden gelegd.

 

Elektrische vloerverwarming

Een elektrische vloerverwarming is vooral goed geschikt voor het snel en kort verwarmen van kleinere ruimtes. Het beste voorbeeld is dat van een badkamer. Deze hoeft vaak niet de hele dag op temperatuur te zijn, maar wordt vooral in de ochtend en avonduren gebruikt. U kunt een elektrische vloerverwarming in de ochtend aanzetten, waarna deze snel uw badkamer opwarmt. Wanneer u klaar ben in de badkamer, schakelt u de vloerverwarming weer uit. Met een klokthermostaat kunt u zelf de tijdstippen instellen wanneer de vloerverwarming aan en uit mag gaan.

 

Vloerverwarming op noppenplaten

Vloerverwarming op noppenplaten staat voor vloerverwarming en isolatie in één. Ondanks dat er ook noppenplaten te verkrijgen zijn zonder isolatie, is dat niet gebruikelijk. Na het installeren van uw vloerverwarming op noppenplaten, dient u rekeninbg te houden met het laten leggen vanb een zandcementdekvloer. De opbouwhoogte van uw vloerverwarming bedraagt hierdoor minimaal 5,8 centimeter.Droogbouw vloerverwarming
Er zijn woningen waarin het niet mogelijk is om een vloerverwarming aan te leggen via de meest populaire wegen. Een houten ondervloer biedt bijvoorbeeld niet de mogelijkheden die een cementdekvloer heeft. In deze situatie kunnen we uw vloerverwarming aanleggen middels een droogbouw systeem. Dit is lichtgewicht, heeft een lage opbouwhoogte en geeft een snelle opwarming door de hoogte van de buizen.

Bovenstaand gaven we u een overzicht van welke soorten vloerverwarmingen er zijn. In de meeste bestaande woningen is het leggen van een vloerverwarming middels het frezen van een slakkenhuispatroon in de vloer, de beste oplossing.

Omdat u natuurlijk niet iedere dag een vloerverwarming legt (en wij gelukkig wel), kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft. Wilt u meer informatie, heeft u een simpele vraag, of wilt u een geheel vrijblijvende prijsopgaaf? Neem dan vooral contact met ons op. We helpen u graag.

Banner Brabantvloerverwarming mobiel (750 x 250 px)

Dit vindt u wellicht ook interessant….

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp