Electrische vloerverwarming

Bent u op zoek naar een electrische vloerverwarming?
Bel ons op 06-42252769 en we beantwoorden graag al uw vragen.

Elektrische vloerverwarming aanleggen

Wanneer u een kleine ruimte heeft die u snel wilt kunnen opwarmen zoals een toilet of een wc, kan een elektrische vloerverwarming voor u een prima oplossing zijn. Voor grote oppervlaktes is elektrische vloerverwarming vaak duurder in energieverbruik dan een watergedragen of droogbouw vloerverearming systeem.

Een voordeel van een elektrische vloerverwarming is dat deze erg geringe opbouwhoogte heeft (vanaf 4mm) en deze kan verwerkt worden in de lijmlaag of gietvloer van de aan te brengen topvloer.

Onze elektrische vloerverwarming wordt standaard geleverd met een klokthermostaat met uitgebreide handleiding. Zo is het mogelijk om in te stellen dat de vloerverwarming op bepaalde tijdstippen automatisch aangaat (bijvoorbeeld in de ochtend in de badkamer vlak voordat uw wekker gaat).

Is elektrische vloerverwarming duurzaam

Veel mensen willen tegenwoordig zo onafhankelijk mogelijk zijn van gas. Hierdoor krijgen we bij Brabantvloerverwarming ook vaak de vraag of het verstandig is om over te stappen op elektrische vloerverwarming. We willen hier graag een zo goed mogelijk antwoord op geven, zodat we u ook zoveel mogelijk duidelijkheid kunnen verschaffen.

Het grootste voordeel van elektrische vloerverwarming is dat deze snel op temperatuur is en daardoor ook snel een ruime kan verwarmen. Het nadeel is echter dat het relatief veel energie gebruikt. Dat is de rede dat elektrische vloerverwarming zeer geschikt is voor kleinere ruimtes, zoals bijvoorbeeld een badkamer, maar minder geschikt is voor grotere kamers. Wij raden elektrische vloerverwarming aan voor een ruimte tot 20 m2.

Hoe onze klanten de samenwerking met ons hebben ervaren

Brabant Vloerverwarming is an exceptional floor heating contractor. Their team of professionals is highly skilled and knowledgeable in all aspects of floor heating installation.
Harold Norton
Harold Norton
18/05/2023
Ik zou Brabant Vloerverwarming ten zeerste aanbevelen aan iedereen die vloerverwarming nodig heeft. Hun professionaliteit, expertise en toewijding aan klanttevredenheid maken hen tot een eersteklas aannemer in de branche.
Paula & Mart
Paula & Mart
17/05/2023
Brabant Vloerverwarming exceeded my expectations with their exceptional floor heating services. They installed a top-notch system in my home, and I couldn't be happier with the results.
Adam Burton
Adam Burton
16/05/2023
Ik kan niet genoeg benadrukken hoe verbaasd ik was over de toewijding en stiptheid van het team van Brabant Vloerverwarming. Ze leverden onophoudelijk inspanningen, namen nauwelijks de tijd voor een kopje koffie en werkten onvermoeibaar door. Het eindresultaat was absoluut foutloos en ze voltooiden het binnen de beloofde tijd.
Kees Hendriks
Kees Hendriks
14/05/2023
Overall, I had an excellent experience with Brabant Vloerverwarming. The team was professional, friendly, and did an outstanding job installing my new floor heating system. I would definitely use their services again in the future.
Charlene Henderson
Charlene Henderson
13/05/2023
I highly recommend Brabant Vloerverwarming to anyone in need of floor heating services. They are reliable, efficient, and provide excellent customer service.
Agness Miller
Agness Miller
11/05/2023
Vriendelijk!!! Snelle service!!!! Meedenkend!!! Goed bereikbaar!!! Absoluut zeer tevreden! Aanrader!
Luuk Baden
Luuk Baden
06/05/2023
Terugbelverzoek vloerverwarming laten leggen
terugbelverzoek afbeelding brabantvloerverwarming beneden wijzend (1080 × 1080 px)

Terugbelverzoek

Heeft u vragen en wilt u graag dat wij u bellen? Vul onderstaand uw gegevens in en wij bellen u graag terug.

Type vloerverwarmingen die u kunt laten leggen

Vloerverwarming
infrezen

Droogbouw
vloerverwarming

Vloerverwarming op
Krimpnetten

Vloerverwarming op
noppenplaten

Elektrische
vloerverwarming

Vloerverwarming op
isolatieplaten

Veelgestelde vragen over electrische vloerverwarming

Hoe stel je een electrische vloerverwarming in?

Een elektrische vloerverwarming in te bedienen met een klokthermostaat. Hiermee kun je naast het aan- en uitzetten van de vloerverwarming ook instellen dat deze op bepaalde tijden aan en uit gaat. Dat is handig wanneer u in de ochtend een warme badkamer wilt hebben als u wakker wordt.

Wat kost het frezen van een vloerverwarming?

De prijzen voor het aanleggen van een vloerverwarming lopen erg uiteen. De prijs wordt onder andere bepaald door het vloeroppervlak en het type vloer waarin gefreesd moet worden. Telefonisch kunnen we al uw vragen beantwoorden en u spoedig een vrijblijvende prijsopgaaf doen.

Kunt u sleuven frezen voor een vloerverwarming in een bestaande woning?

Jazeker. In een bestaande woning is het infrezen van een vloerverwarming een uitstekenede oplossing. Het is de snelste en vaak de goedkoopste weg naar laag temperatuur verwarming en dus verduurzaming.

Kunnen jullie een vloerverwarming infrezen door een oude vloerverwarming?

Een reeds geïnstalleerde oude vloerverwarming is geen probleem. Wij sluiten het oude systeem eerst af en daarna frezen wij de nieuwe vloerverwarming. Het eventueel raken van de oude leiding tgv het frezen is geen probleem. De oude leidingen blijven immers in de vloer zitten en zijn vanaf dat moment ‘loos’. Dit betekent dat ze geen functie meer hebben.

Kunnen jullie een vloerverwarming infrezen in beton?

Wij kunnen vloerverwarming infrezen in een betonnen vloer. Dit gebeurt met krachtstroom apparatuur en water. Hiervoor dient er wel een container aanwezig te zijn voor de afvoer van het natte freesafval.

Waar moet je rekening mee houden met vloerverwarming?

Indien u niet zeker weet of vloerverwarming voor u de juiste keuze is, laat u dan vooraf goed informeren. Met een paar gerichte vragen over uw woning kunnen we als snel gedegen advies geven. 

Wat is beter. Een vloerverwarming of radiatoren?

Een vloerverwarming heeft vele voordelen tov verwarming middels traditionele radiatoren. Een vloerverwarming is een laag temperatuur verwarming. Dit betekend dat het systeem met maximaal 45 graden water verwarmd. Traditionele radiatoren verwarmen met 80-90 graden warm water. De cv-ketel hoeft om deze reden een stuk minder hard te werken en
daarmee wordt en energie bespaard.

Wanneer mag ik een vloerverwarming in gebruik nemen?

Als u de eerste keer de vloerverwarming aanzet is het altijd verstandig gebruik te maken van een opstook protocol. Als leidingen warm worden zetten deze uit. Een opstook protocol zorgt voor een rustige opbouw van de warmte waarmee het uitzetten van de leidingen geleidelijk aan gebeurd. Op deze manier is de kans op scheurvorming van de nieuwe vloer kleiner.

Hoe werkt een vloerverwarming?

Een vloerverwarming werkt in feite hetzelfde als radiatoren maar dan met een stuk lagere temperatuur aanvoer water. Onze verdeler regelt deze aanvoer temperatuur terug om overige radiatoren in de woning normaal te laten functioneren. Een vloerverwarming systeem circuleert met water.

Zolang de kamerthermostaat aan de cv-ketel/warmtepomp aangeeft dat de gewenste temperatuur niet behaald is zal er aanvoer blijven van warm water en dus blijft de vloerverwarming verwarmen.

Wat is een vloerverwarming als hoofdverwarming?

Een vloerverwarming als hoofdverwarming is een systeem met voldoende capaciteit om de desbetreffende ruimte kunnen verwarmen op de gewenste temperatuur.

Kan een vloerverwarming onder een houten vloer?

Een vloerverwarming kan functioneren onder een houten vloer mits deze houten vloer hiervoor geschikt is. De houten vloer dient in staat te zijn om temperatuur door te laten zodat de ruimte verwarmd kan worden. Informeer hiervoor bij uw stoffeerder.

Komt er veel stof vrij bij het frezen?

Wij maken gebruik van industriële stofafzuiging en werken daarmee nagenoeg stofvrij.

Kan de vloerverwarming direct worden aangesloten?

Zodra we klaar zijn met het frezen van de sleuven, worden de leidingen gelegd. Na het leggen van de leidingen van uw vloerverwarming, zijn we klaar om de verdeler voor u aan te sluiten.

Als er een aanvoer en afvoer van het water beschikbaar is op de plek van de verdeler en het leidingwerk voldoet aan de normen en algemene voorwaarden, dan kunnen we uw vloerverwarming direct aansluiten op het cv-netwerk of op uw warmtepomp.

Wat kost een vloerverwarming?

De kosten voor een vloerwerwarming leggen zijn lastig in te schatten zonder enige informatie. Factoren die van invloed zijn op de kosten van het leggen van een vloerverwarming zijn bijvoorbeeld het type vloer, het type vloerverwarming en het vloeroppervlak.

Wilt u weten wat een vloerverwarming u ongeveer gaat kosten? Neem dan eens telefonisch contact met ons op en we kunnen u vrij snel een goede prijs geven.

Kunnen jullie een vloerverwarming infrezen in een tegelvloer?

Wij hebben krachtstroom apparatuur waarmee wij met behulp van
speciale diamantbladen door tegels kunnen frezen. Voorwaarden is echter wel dat tegels goed vast in de specie zitten om lostrillen te voorkomen.

Wat is de diepte van de sleuven bij het infrezen van een vloerverwarming?

Wij maken gebruik van 16mm leidingen voor uw vloerverwarming. Wij frezen dan 20mm diep in uw vloer.

Welke soorten topvloeren kan er op een vloerverwarming?

Op een vloerverwarming kan een topvloer naar keuze. De voorbereiding van de aanleg van de topvloer is echter wel verschillend. Voor de aanleg van een pvc vloer zullen bijvoorbeeld eerst de sleuven worden dichtgezet en daarna wordt er geëgaliseerd. Tegelvloeren gaan in veel gevallen direct
over de open sleuven. Een houten vloer is ook mogelijk, alleen dient het hout hierbij wel in staat te zijn temperatuur door te laten.

Kan er vloerverwarming in mijn huis?

Een vloerverwarming kan in vrijwel iedere woning. Een vloerverwarming als hoofdverwarming heeft dezelfde capaciteit als traditionele verwarming middels radiatoren. Doordat een vloerverwarming een laag temperatuur verwarming is bespaar je altijd op je energierekening.

Wat is de retourtemperatuur van een vloerverwarming?

De aanvoertemperatuur van de verdeler is 40-45 graden. Hiermee gaat de verdeler verwarmen. Het verwarmde water gaat met ca 30 graden de leidingen in de vloer in. Dit water gaat door de verschillende groepen van 80-100 strekkende meters lang. Als het water eruit komt is het ca 26 graden. Dit is dan ook de temperatuur van het retourwater.

Geeft vloerverwarming een verhoging van de vloer?

Bij een ingefreesde vloerverwarming wordt de vloer niet verhoogd. De vloerverwarming wordt op deze manier namelijk in de bestaande vloer aangelegd.

Wat is een vloerverwarming als bijverwarming?

Als men ervoor kiest naast een geïnstalleerde vloerverwarming radiatoren te behouden geldt de vloerverwarming als een bijverwarming. Radiatoren werken met een veel hogere temperatuur als vloerverwarming en zijn daarmee in staat veel sneller te kunnen verwarmen. Hoe harder men dus de radiatoren laat branden hoe minder de vloerverwarming zal doen.

Bij een installatie als bijverwarming kan men kiezen voor minder capaciteit voor een lagere kostprijs. Nadeel hierbij is bij een toekomstige eventuele overstap naar een warmtepomp een bijverwarming niet voldoende capaciteit heeft om als hoofdverwarming te functioneren of om te verkoelen. Een installatie als hoofdverwarming kan ook als bijverwarming gebruikt worden wanneer men de radiatoren laat hangen en laat werken.

Hoe moet ik mijn vloerverwarming onderhouden?

Een vloerverwarming systeem is onderhoudsvrij. Hier hoeft men niets aan te doen. Echter, het is altijd goed om eenmaal per jaar het water uit het cv- systeem te verversen. Hiermee ververst u dan ook het water van de vloerverwarming.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp