Vloerverwarming infrezen

Een vloerverwarming frezen in een bestaande vloer

Heeft u vragen over een vloerverwarming infrezen?
Bel ons gewoon even op 06-42252769 en we beantwoorden graag al uw vragen.

Infrezen van uw vloerverwarming

In bestaande woningen wordt steeds vaker gekozen voor het infrezen van de vloerverwarming. Het voordeel van deze aanleg van vloerverwarming is dat de huidige dekvloer er niet uit hoeft en ook niet opnieuw aangelegd hoeft te worden, wat erg veel geld en tijd bespaard.

Het infrezen kan in een redelijk vlakke cementdekvloer. Wij zijn voorzien van industriële stofafzuiging dus u hoeft voor dit werk niets af te plakken. Dankzij onze apparatuur op krachtstroom kunnen wij ook door een tegelvloer of siergrindvloer frezen.

Wij zijn voorzien van krachtstroom aggregaten dus krachtstroom op locatie is niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat een tegelvloer goed vast ligt. Een vloer die in de specie geplaatst is, zal zelden problemen geven maar een tegelvloer in de lijm zal vaak los trillen. Deze moet dan eerst verwijderd en eventueel geëgaliseerd worden. Wilt u meer weten over het egaliseren van uw vloer, kijk dan op onze pagina over vloeren egaliseren.

De sleuven worden 20mm diep gefreesd. De 16mm buis komt dus iets onder het vloeroppervlak te liggen. Groot voordeel hiervan is dat de vloer vrij snel warmte afgeeft. In seizoenen waarin de temperatuur sterk schommelt (voor- en najaar) is dat een groot voordeel.

Door de sleuven in te frezen, kent de vloer geen werking omdat deze functioneren als dilatatievoegen. Na het frezen kan de sleuf met daarin de buis verder bewerkt worden. Rechtstreeks tegelen op de buis is geen probleem en wordt veel toegepast. Bij andere vloerafwerkingen zoals hout, pvc en dergelijke wordt het geheel vaak nog weer geëgaliseerd. Eventueel kunnen wij dit ook verzorgen.

Egale warmte bij vloerverwarming

De leidingen worden verlegd in een slakkenhuis patroon zodat een relatief koude retourleiding altijd naast een warme aanvoerleiding ligt waardoor er een egaal warme vloer ontstaat. Bij glazen puien en tuindeuren wordt de buis dichter op elkaar gelegd als een zogenaamde warmtezone. Hierdoor wordt op deze plaats meer warmte gegenereerd waardoor het koufront van het glas opgevangen wordt.

Deze vloerverwarming kan zowel als bijverwarming als hoofdverwarming gelden.

Hoe werkt het frezen van een vloerverwarming?

We kunnen ons erg goed voorstellen dat u graag wilt weten hoe het infrezen van een vloerverwarming werkt. Allereerst maken we met u een afspraak betreft de oppervlakte van de ruimte en de prijs. U wilt natuurlijk wel exact weten wat de kosten zijn voor het frezen, aanleggen en aansluiten van een vloerverwarming.

Volgens afspraak komen we bij u de vloerverwarming aanleggen, waarbij we uitsluitend werken met industriele stofvrije freesmachines. Dit zorgt ervoor dat de vrijgekomen stof (als gevolg van het frezen van de sleuven) direct wordt opgevangen en u er geen last van heeft. Zodra de sleuven voor uw vloerverwarming zijn gefreesd, plaatsen we de verwarmingsbuizen en sluiten we deze aan op de verdeelunit van het water.

In de meeste gevallen kunnen we in één dag uw vloerverwarming aanleggen.

Vloerverwarming frezen en egaliseren binnen één dag

Bij Brabantvloerverwarming kunnen we in de meeste woningen binnen één dag een vloerverwarming leggen en de vloer egaliseren. Wilt u graag met eigen ogen zien hoe wij een vloerverwarming infrezen, de sleuven dichtsmeren en de vloer egaliseren? Bekijk dan eens onderstaande video.

Vloerverwarming infrezen voordelen

Het frezen van uw vloerverwarming geeft een aantal voordelen. Indien u bijvoorbeeld een vloerverwarming wil laten leggen in een bestaande woning, kunnen we in uw huidige cementdekvloer frezen. Bij het leggen van een vloerverwarming middels frezen kunnen we bovendien in de meeste gevallen uw vloerverwarming binnen een dag opleveren.

Een tweede voordeel is dat we met het frezen ruimte maken in de vloer, in plaats van op de vloer. Uw vloer wordt hierdoor niet opgehoogd, waardoor bijvoorbeeld uw deuren ook niet aangepast hoeven te worden.

Een derde voordeel is dat we tijdens het infrezen van de vloerverwarming exact per gebied de capaciteit kunnen bepalen. Zo kunnen we bijvoorbeeld bij zogeheten ‘koufronten’ zoals tuindeuren of een glazen pui de leidingen van de vloerverwarming extra dicht bij elkaar te leggen voor wat extra warmte capaciteit waar nodig.

Doordat de verwarmingsbuizen bij het frezen dichterbij het oppervlak liggen, is uw kamer snel op de juiste temperatuur. Dit is niet alleen aangenaam, maar zorgt er ook voor dat u bespaard op uw energiekosten tov traditionele verwarming middels radiatoren.

Vloerverwarming infrezen nadelen

Het frezen van uw vloer om een vloerverwarming te kunnen leggen kent nagenoeg geen nadelen. Sceptici zeggen vaak dat het geen zin heeft om een vloerverwarming in te frezen omdat deze vloerverwarming geen isolatie van onderuit heeft.

Natuurlijk is een goed isoleerde vloer goed voor een beperkt warmteverlies maar een ingefreesde vloerverwarming ligt vlak tegen de topvloer. De vloer zal hierdoor al snel een aangename warmte geven met een laag energieverbruik. Daarbij komt dat warmte altijd opstijgt en niet naar beneden gaat. Tevens zijn er vaak effectieve isolatie mogelijkheden zoals het aanbrengen van isolatie vanuit de kruipruimte. Deze isolatiemogelijkheden zorgen zelfs vaak voor een veel betere beperking van het warmteverlies en hebben een veel hogere RD-waarde tov van een isolatiefolie die onder een vloerverwarming op netten geplaatst kan worden.

 

Nadeel vloerverwarming frezen

We zien het niet echt als een nadeel, maar we willen het wel graag benoemen. Voor een goed en voornamelijk strak resultaat met het frezen van de sleuven van uw vloerverwarming, is een zo vlak mogelijke ondervloer van belang.

Na het verwijderen van een tegelvloer  of houten vloer zijn kleine lijmresten geen probleem, maar er dienen geen grote gaten of bulten op of in de vloer te zitten. Mocht de vloer niet vlak genoeg zijn om vloerverwarming in te frezen kunnen we deze uiteraard eerst voor u egaliseren.

Hoe onze klanten de samenwerking met ons hebben ervaren

Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Brabant Vloerverwarming is an exceptional floor heating contractor. Their team of professionals is highly skilled and knowledgeable in all aspects of floor heating installation.
Harold Norton
Harold Norton
18/05/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik zou Brabant Vloerverwarming ten zeerste aanbevelen aan iedereen die vloerverwarming nodig heeft. Hun professionaliteit, expertise en toewijding aan klanttevredenheid maken hen tot een eersteklas aannemer in de branche.
Paula & Mart
Paula & Mart
17/05/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Brabant Vloerverwarming exceeded my expectations with their exceptional floor heating services. They installed a top-notch system in my home, and I couldn't be happier with the results.
Adam Burton
Adam Burton
16/05/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik kan niet genoeg benadrukken hoe verbaasd ik was over de toewijding en stiptheid van het team van Brabant Vloerverwarming. Ze leverden onophoudelijk inspanningen, namen nauwelijks de tijd voor een kopje koffie en werkten onvermoeibaar door. Het eindresultaat was absoluut foutloos en ze voltooiden het binnen de beloofde tijd.
Kees Hendriks
Kees Hendriks
14/05/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Overall, I had an excellent experience with Brabant Vloerverwarming. The team was professional, friendly, and did an outstanding job installing my new floor heating system. I would definitely use their services again in the future.
Charlene Henderson
Charlene Henderson
13/05/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
I highly recommend Brabant Vloerverwarming to anyone in need of floor heating services. They are reliable, efficient, and provide excellent customer service.
Agness Miller
Agness Miller
11/05/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Vriendelijk!!! Snelle service!!!! Meedenkend!!! Goed bereikbaar!!! Absoluut zeer tevreden! Aanrader!
Luuk Baden
Luuk Baden
06/05/2023

Veelgestelde vragen over het frezen van een vloerverwarming

Hoelang duurt het infrezen van een vloerverwarming?

Afhankelijk van de ruimte kunnen we vaak uw gehele vloerverwarming in één dag frezen, leggen en aansluiten. U kunt hierdoor vrijwel altijd direct verder met de volgende stap van uw verbouwing. Grotere projecten, anders dan bijvoorbeeld de benedenverdieping van een ruime woning, kunnen meer tijd in beslag nemen. 

Wat kost het frezen van een vloerverwarming?

De prijzen voor het aanleggen van een vloerverwarming lopen erg uiteen. De prijs wordt onder andere bepaald door het vloeroppervlak en het type vloer waarin gefreesd moet worden. Telefonisch kunnen we al uw vragen beantwoorden en u spoedig een vrijblijvende prijsopgaaf doen.

Kunt u sleuven frezen voor een vloerverwarming in een bestaande woning?

Jazeker. In een bestaande woning is het infrezen van een vloerverwarming een uitstekenede oplossing. Het is de snelste en vaak de goedkoopste weg naar laag temperatuur verwarming en dus verduurzaming.

Kunnen jullie een vloerverwarming infrezen door een oude vloerverwarming?

Een reeds geïnstalleerde oude vloerverwarming is geen probleem. Wij sluiten het oude systeem eerst af en daarna frezen wij de nieuwe vloerverwarming. Het eventueel raken van de oude leiding tgv het frezen is geen probleem. De oude leidingen blijven immers in de vloer zitten en zijn vanaf dat moment ‘loos’. Dit betekent dat ze geen functie meer hebben.

Wat is beter. Een vloerverwarming of radiatoren?

Een vloerverwarming heeft vele voordelen tov verwarming middels traditionele radiatoren. Een vloerverwarming is een laag temperatuur verwarming. Dit betekend dat het systeem met maximaal 45 graden water verwarmd. Traditionele radiatoren verwarmen met 80-90 graden warm water. De cv-ketel hoeft om deze reden een stuk minder hard te werken en
daarmee wordt en energie bespaard.

Wanneer mag ik een vloerverwarming in gebruik nemen?

Als u de eerste keer de vloerverwarming aanzet is het altijd verstandig gebruik te maken van een opstook protocol. Als leidingen warm worden zetten deze uit. Een opstook protocol zorgt voor een rustige opbouw van de warmte waarmee het uitzetten van de leidingen geleidelijk aan gebeurd. Op deze manier is de kans op scheurvorming van de nieuwe vloer kleiner.

Hoe werkt een vloerverwarming?

Een vloerverwarming werkt in feite hetzelfde als radiatoren maar dan met een stuk lagere temperatuur aanvoer water. Onze verdeler regelt deze aanvoer temperatuur terug om overige radiatoren in de woning normaal te laten functioneren. Een vloerverwarming systeem circuleert met water.

Zolang de kamerthermostaat aan de cv-ketel/warmtepomp aangeeft dat de gewenste temperatuur niet behaald is zal er aanvoer blijven van warm water en dus blijft de vloerverwarming verwarmen.

Wat is een vloerverwarming als hoofdverwarming?

Een vloerverwarming als hoofdverwarming is een systeem met voldoende capaciteit om de desbetreffende ruimte kunnen verwarmen op de gewenste temperatuur.

Kan een vloerverwarming onder een houten vloer?

Een vloerverwarming kan functioneren onder een houten vloer mits deze houten vloer hiervoor geschikt is. De houten vloer dient in staat te zijn om temperatuur door te laten zodat de ruimte verwarmd kan worden. Informeer hiervoor bij uw stoffeerder.

Komt er veel stof vrij bij het frezen?

Wij maken gebruik van industriële stofafzuiging en werken daarmee nagenoeg stofvrij.

Kan de vloerverwarming direct worden aangesloten?

Zodra we klaar zijn met het frezen van de sleuven, worden de leidingen gelegd. Na het leggen van de leidingen van uw vloerverwarming, zijn we klaar om de verdeler voor u aan te sluiten.

Als er een aanvoer en afvoer van het water beschikbaar is op de plek van de verdeler en het leidingwerk voldoet aan de normen en algemene voorwaarden, dan kunnen we uw vloerverwarming direct aansluiten op het cv-netwerk of op uw warmtepomp.

Wat kost een vloerverwarming?

De kosten voor een vloerwerwarming leggen zijn lastig in te schatten zonder enige informatie. Factoren die van invloed zijn op de kosten van het leggen van een vloerverwarming zijn bijvoorbeeld het type vloer, het type vloerverwarming en het vloeroppervlak.

Wilt u weten wat een vloerverwarming u ongeveer gaat kosten? Neem dan eens telefonisch contact met ons op en we kunnen u vrij snel een goede prijs geven.

Kunnen jullie een vloerverwarming infrezen in een tegelvloer?

Wij hebben krachtstroom apparatuur waarmee wij met behulp van
speciale diamantbladen door tegels kunnen frezen. Voorwaarden is echter wel dat tegels goed vast in de specie zitten om lostrillen te voorkomen.

Wat is de diepte van de sleuven bij het infrezen van een vloerverwarming?

Wij maken gebruik van 16mm leidingen voor uw vloerverwarming. Wij frezen dan 20mm diep in uw vloer.

Welke soorten topvloeren kan er op een vloerverwarming?

Op een vloerverwarming kan een topvloer naar keuze. De voorbereiding van de aanleg van de topvloer is echter wel verschillend. Voor de aanleg van een pvc vloer zullen bijvoorbeeld eerst de sleuven worden dichtgezet en daarna wordt er geëgaliseerd. Tegelvloeren gaan in veel gevallen direct
over de open sleuven. Een houten vloer is ook mogelijk, alleen dient het hout hierbij wel in staat te zijn temperatuur door te laten.

Kan er vloerverwarming in mijn huis?

Een vloerverwarming kan in vrijwel iedere woning. Een vloerverwarming als hoofdverwarming heeft dezelfde capaciteit als traditionele verwarming middels radiatoren. Doordat een vloerverwarming een laag temperatuur verwarming is bespaar je altijd op je energierekening.

Wat is de retourtemperatuur van een vloerverwarming?

De aanvoertemperatuur van de verdeler is 40-45 graden. Hiermee gaat de verdeler verwarmen. Het verwarmde water gaat met ca 30 graden de leidingen in de vloer in. Dit water gaat door de verschillende groepen van 80-100 strekkende meters lang. Als het water eruit komt is het ca 26 graden. Dit is dan ook de temperatuur van het retourwater.

Geeft vloerverwarming een verhoging van de vloer?

Bij een ingefreesde vloerverwarming wordt de vloer niet verhoogd. De vloerverwarming wordt op deze manier namelijk in de bestaande vloer aangelegd.

Wat is een vloerverwarming als bijverwarming?

Als men ervoor kiest naast een geïnstalleerde vloerverwarming radiatoren te behouden geldt de vloerverwarming als een bijverwarming. Radiatoren werken met een veel hogere temperatuur als vloerverwarming en zijn daarmee in staat veel sneller te kunnen verwarmen. Hoe harder men dus de radiatoren laat branden hoe minder de vloerverwarming zal doen.

Bij een installatie als bijverwarming kan men kiezen voor minder capaciteit voor een lagere kostprijs. Nadeel hierbij is bij een toekomstige eventuele overstap naar een warmtepomp een bijverwarming niet voldoende capaciteit heeft om als hoofdverwarming te functioneren of om te verkoelen. Een installatie als hoofdverwarming kan ook als bijverwarming gebruikt worden wanneer men de radiatoren laat hangen en laat werken.

Hoe moet ik mijn vloerverwarming onderhouden?

Een vloerverwarming systeem is onderhoudsvrij. Hier hoeft men niets aan te doen. Echter, het is altijd goed om eenmaal per jaar het water uit het cv- systeem te verversen. Hiermee ververst u dan ook het water van de vloerverwarming.

Stofvrij

Bij het frezen van uw vloerverwarming maken we gebruik van een speciaal systeem dat het stof opvangt, waardoor u nauwelijks last heeft van vrijkomend stof.

Geen wachttijden

Na het infrezen van uw vloerverwarming kunt u direct verder met de afwerking van uw vloer. U hoeft hierdoor niet te wachten tot u de vloer kunt gebruiken. 

Geen verhoging

Het frezen van uw vloerverwarming betekent dat we sleuven maken in uw huidige vloer. Hierdoor hoeft uw vloer vrijwel altijd niet te worden opgehoogd.

100% tevredenheid

Wij zijn een professioneel bedrijf en gaan voor 100% tevredenheid. Mocht u twijfels hebben, kijk dan eens naar wat onze klanten over ons werkt vertellen, of neem contact met ons op.

Offerte aanvragen voor het infrezen van uw vloerverwarming

Terugbelverzoek vloerverwarming laten leggen
terugbelverzoek afbeelding brabantvloerverwarming beneden wijzend (1080 × 1080 px)

Terugbelverzoek

Heeft u vragen en wilt u graag dat wij u bellen? Vul onderstaand uw gegevens in en wij bellen u graag terug.

Type vloerverwarmingen die u kunt laten leggen

Vloerverwarming
infrezen

Droogbouw
vloerverwarming

Vloerverwarming op
Krimpnetten

Vloerverwarming op
noppenplaten

Elektrische
vloerverwarming

Vloerverwarming op
isolatieplaten

Slakkenhuispatroon voor vloerverwarming

Verwarmingsbuizen in freeswerk

Verdeelunit
Vloerverwarming

Geniet van uw vloerverwarming

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp