Mag de vloerverwarming in de zomer uit?

Kan vloerverwarming uit in de zomer

Vloerverwarming laten leggen?

Wilt u vloerverwarming laten leggen? Wij geven graag antwoord op uw vragen.
Bel ons op 06-42252769 of stuur een mail naar Info@brabantvloerverwarming.nl

Heeft u zich ooit afgevraagd of de nieuwe vloerverwarming van uw woning in de zomer uit mag? Hoewel vloerverwarming in de wintermaanden voor veel huizen een luxueuze en hemelse optie kan zijn, vertaalt zich dat niet altijd goed naar warm zomerweer. Met deze gedachte in het achterhoofd, als uw huis al comfortabel (of misschien oncomfortabel) warm aanvoelt tijdens de zomermaanden, is het de moeite waard om te overwegen of u uw vloerverwarming kunt uitschakelen.

Geen zorgen – we hebben hier een aantal belangrijke dingen voor u op een rijtje gezet!

 

Kan ik mijn vloerverwarming uitschakelen in de zomer?

Als u uw vloerverwarming in de zomer moet uitschakelen, hoeft u zich geen zorgen te maken: dat is absoluut veilig! De vloerverwarmingssystemen in uw woning kunnen veilig worden uit- en aangezet wanneer u dat wilt. Let erop dat u de verdeler altijd aan laat staan, zodat het wat kan blijven circuleren. Regel daarom de verwarming vanuit uw thermostaat.

Het is het overwegen waard dat het uitschakelen van uw vloerverwarming even kan duren voordat de vloer is afgekoeld. En als u uw vloerverwarmingssysteem weer aanzet, kan het even duren voordat het aanslaat.

 

Plan vooraf voordat u uw vloerverwarming weer aanzet

Velen van ons wachten met het aanzetten van de verwarming totdat we de kou beginnen te voelen. Terwijl sommige verwarmingssystemen, zoals radiatoren, snel warm worden, is vloerverwarming anders.

Door de enorme hoeveelheid leidingwerk die moet worden verwarmd en de relatief lagere watertemperatuur van vloerverwarmingssystemen (waardoor ze veilig aanvoelen) kan het enkele uren duren voordat uw vloerverwarming is opgewarmd. Vloerverwarming is een lage temperatuur verwarming, waardoor het langer duurt voordat uw woning op temperatuur is.

Als u weet dat het weer koud wordt, kunt u dus beter van tevoren plannen.

 

Vloerverwarming aanzetten na de zomer

Wanneer de zomer voorbij is en de temperatuur weer gaat zakken, is het aan te raden tijdig uw vloerverwarming weer aan te zetten. Hierbij dient rekening te worden gehouden met het opstookprotocol voor uw vloerverwarming.

Start met de watertemperatuur van uw verdeler op 20 graden celcius te zetten. Vervolgens verhoogt u de temperatuur iedere 48 uur met maximaal 5 graden celcius, todat u de temperatuur van 50 graden celcius heeft bereikt. Na 48 uur mag u de temperatuur vervolgens instellen op 40 graden.

Banner Brabantvloerverwarming mobiel (750 x 250 px)

Dit vindt u wellicht ook interessant….

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp