Vloerverwarming isolatieplaten

Heeft u vragen betreft het laten leggen van een vloerverwarming op isolatieplaten?
Bel ons gewoon even op 06-42252769 en we beantwoorden graag al uw vragen.

Vloerverwarming op isolatieplaten

In Bestaande woningen waar de dekvloer verwijderd moet worden kunnen wij isolatieplaten aanbrengen met een hoge rd-waarde. Op de isolatieplaten installeren we vervolgens de vloerverwarming. Om isolatieplaten te kunnen toepassen dient de minimale ruimte voor de aanleg van de nieuwe dekvloer 7cm te zijn. Isolatieplaten hebben we in varianten van 20mm tot 100mm. Afhankelijk van de beschikbare ruimte tot aan de maatvoering maken we samen met u een keuze.

De leidingen worden gelegd in slakkenhuis patronen zodat een relatief koude retourleiding altijd naast een warme aanvoerleiding ligt waardoor een egaal warme vloer ontstaat. Bij glazen puien en tuindeuren wordt de buis dichter op elkaar gelegd als een zogenaamde warmtezone. Hierdoor wordt op deze plaats meer warmte gegenereerd waardoor het koufront van het glas opgevangen wordt.

Een voordeel van deze manier van verwarmen is dat wanneer de ondergelegen vloerverwarming de dekvloer verwarmd heeft we een egaal warme vloer krijgen. De dekvloer houdt de warmte erg goed vast en daarmee is het energieverbruik erg laag bij dit type vloerverwarming.

Deze vloerverwarming kan zowel als bijverwarming als hoofdverwarming gelden.

Bij vloerverwarming op isolatie dient er een nieuwe cementdekvloer aangelegd worden. Ook dit kunnen wij voor u verzorgen. Informatie hierover vindt u bij cementdekvloer. Omdat de nieuwe dekvloer een zwevende dekvloer wordt zullen we deze voorzien van vezels en uiteraard randisolatie. Dit verkleint de kans op scheurvorming tijdens het droogproces. Houdt rekening met een droogtijd van 1cm per week. Wel is het mogelijk om een droogtijd versneller toe te passen.

Vloerverwarming en isolatie in gewapende betonvloer

In deze video isoleren we een vloer door middel van het plaatsen van isolatieplaten met een RD waarde van 4,65 op een afgetrilde zandbodem. Daarna storten we de betonvloer, waardoor de klant een stevige geïsoleerde vloer heeft.

Terugbelverzoek vloerverwarming laten leggen

Terugbelverzoek

Heeft u een vraag over het laten leggen van uw vloerverwarming? Vul onderstaand uw gegevens in en wij bellen u graag terug.

Hoe onze klanten de samenwerking met ons hebben ervaren

Type vloerverwarmingen die u kunt laten leggen

Vloerverwarming
infrezen

Droogbouw
vloerverwarming

Vloerverwarming op
Krimpnetten

Vloerverwarming op
noppenplaten

Elektrische
vloerverwarming

Vloerverwarming op
isolatieplaten

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar de juiste vloerverwarming die past binnen uw huis en uw budget?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp