8 misvattingen over vloerverwarming

8 misvattingen over vloerverwarming

Vloerverwarming laten leggen?

Wilt u vloerverwarming laten leggen? Wij geven graag antwoord op uw vragen.
Bel ons op 06-42252769 of stuur een mail naar Info@brabantvloerverwarming.nl

Er zijn heel wat misvattingen over vloerverwarmingen. Vragen waar niet altijd even duidelijk een antwoord op wordt gegeven. Om een aantal populaire misvattingen over vloerverwarmingen uit de wereld te hebben, hebben we deze blog voor u geschreven.

 

Misvatting 1: vloerverwarming is veel duurder dan radiatoren

Het klopt dat de prijs om vloerverwarming te installeren gemiddeld duurder is dan traditionele radiatoren. Maar vloerverwarming is een investering die zich op lange termijn terugbetaalt. Omdat het systeem energiezuiniger is en minder onderhoud vergt, zullen gebruikers merken dat hun energierekening en de totale systeemkosten veel lager zijn dan bij traditionele radiatoren.

 

Misvatting 2: een huis met vloerverwarming wordt nooit warm

Het is waar dat vloerverwarming niet zoveel warmte produceert als een conventionele radiator, maar ze genereert wel genoeg warmte om een comfortabele omgeving te creëren. Het systeem verdeelt de warmte gelijkmatig over het hele vloeroppervlak, zodat de kamertemperatuur kan oplopen tot 25°C. Huiseigenaren kunnen de thermostaat zelfs een paar graden lager zetten en er zeker van zijn dat ze geen warmte verliezen.

 

Misvatting 3: vloerverwarming is technisch gezien elektrische verwarming

Natuurlijk werkt elektrische vloerverwarming op elektriciteit, maar elektrische vloerverwarming zien we vaak in kleinere ruimtes zoals een badkamer. Voor het verwarmen van bijvoorbeeld de benedenverdieping kiezen we voor een buizensysteem waardoor verwarmd water stroomt. Er is ook een optie om een vloerverwarmingsysteem aan te sluiten op een warmtepomp. Voor de warmtepomp is wel wat elektriciteit nodig, maar deze werkt ook op hernieuwbare energie. Omdat vloerverwarming op een constante lage temperatuur werkt, is de keuze om een warmtepomp aan uw systeem toe te voegen een ideale keuze.

 

Misvatting 4: vloerverwarming doet er langer over om een huis op te warmen, dus de temperatuur blijft nooit constant

Vloerverwarming is een systeem met een lage temperatuur, wat juist voordeliger werkt ten opzichte van radiatoren. Doordat radiatoren relatief klein zijn en op verschillende plekken in het huis hangen, ontstaan er koude luchtstromen. Dichtbij de radiator is het warm, terwijl het verder weg kouder is. Vloerverwarming ligt over de gehele vloer en zorgt daardoor voor een aangename egale warmte en een constante temperatuur.

 

Misvatting 5: vloerverwarming wordt alleen in de vloer geïnstalleerd

Dit is misschien een verrassing, maar u kunt vloerverwarming ook buiten de vloer installeren. U kunt het ook in de muren of plafonds installeren om kamers nog sneller te verwarmen. In het algemeen neemt vloerverwarming geen extra ruimte in beslag, zodat u ze perfect kunt integreren in elk modern interieur.

 

Misvatting 6: vloerverwarming doet uw voeten opzwellen

In de begindagen van vloerverwarming kon de kamertemperatuur oplopen tot meer dan 35°C, en dan konden uw voeten opzwellen. Maar met de huidige systemen komen deze situaties niet meer voor, zeker niet als je huis goed geïsoleerd is. Door vloerverwarming te combineren met een warmtepomp kan het systeem zelfs voor koeling zorgen, wat een pluspunt is in de warme zomermaanden.

 

Misvatting 7: vloerverwarming is ongezond

Vloerverwarming voorkomt de circulatie van stofdeeltjes die allergieën of ziekte kunnen veroorzaken. Huiseigenaren kunnen ook profiteren van de betere luchtvochtigheid en een gezondere omgeving zonder huismijt en schimmel, wat vooral nuttig is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Vloerverwarming is dus niet ongezond.

 

Misvatting 8: je kunt vloerverwarming niet combineren met parket

Als u rekening houdt met enkele factoren, kunt u vloerverwarming en parket gemakkelijk combineren. Laat u altijd goed informeren over de juiste topvloer voor uw vloerverwarming.

Banner Brabantvloerverwarming mobiel (750 x 250 px)

Dit vindt u wellicht ook interessant….

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp