Een warmtepomp met vloerverwarming

Warmtepomp met vloerverwarming

Vloerverwarming laten leggen?

Wilt u vloerverwarming laten leggen? Wij geven graag antwoord op uw vragen.
Bel ons op 06-42252769 of stuur een mail naar Info@brabantvloerverwarming.nl

Het is niet zo gek dat we de steeds vaker vragen krijgen over een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. Dit apparaat waarmee je je woning van warmte kunt voorzien, lijkt steeds meer aan populariteit te winnen. Wat de voordelen zijn van een warmtepomp in combinatie met een vloerverwarming? Dat lichten we graag in dit artikel toe.

 

Beste warmtepomp voor vloerverwarming

Er zijn verschillende soorten en merken warmtepompen beschikbaar op de markt, met ieder een eigen manier van werken:

  • De water-water warmtepomp waarbij verwarmd wordt dankzij het benutten van de warmte van het grondwater
  • De grond-water warmtepomp waarbij je de warmte van de aarde gebruikt om te verwarmen
  • De lucht-water warmtepomp waarbij de warmte direct uit de lucht wordt gehaalds
  • De luch-lucht warmtepomp dat warmte afgeeft aan de lucht in plaats van je watervoorzieningen. Dit is vergelijkbaar met een airco.

De beste warmtepomp voor vloerverwarming is geheel afhankelijk van uw woonsituatie. Welke warmtepomp voor u het beste is, wordt in principe onafhankelijk bepaald van uw vloerverwarming. De warmtepomp regelt uw centrale verwarmingsysteem, waarop een vloerverwarming aangesloten kan worden. In de meeste gevallen is de luch-water warmtepomop de beste oplossing voor thuisgebruik. Het enige dat u eventueel nodig heeft is een andere verdeler voor uw vloerverwarming, al is dit lang niet altijd het geval. We raden u daarom aan advies in te winnen bij uw leverancier van uw warmtepomp.

 

Vloerverwarming met warmtepomp ervaringen

Een veelgemaakte fout is dat men denkt dat electrische vloerverwarming het alternatief is voor gas. Dit is echter niet het geval. Electrische vloerverwarming is zeer goed geschikt voor het snel verwarmen van kleine ruimtes, maar relatief ook vrij kostbaar, waardoor het minder geschikt is om bijvoorbeeld een gehele verdieping mee te verwarmen.

In plaats van de kiezen voor electrische vloerverwarming, zouden we veel beter kunnen kiezen om van warmtebron te veranderen. Een gasloos systeem is voor vele van ons de toekomst. In alle gevallen is watergedragen vloerverwarming de meest voordelige oplossing wanneer u een grotere ruimte continu wilt verwarmen.

De ervaring die wij hebben met een warmtepomp met vloerverwarming, is louter positief te noemen. Vaak kunnen we onze standaard verdeler gewoon aansluiten op het centrale verwarmingsysteem en net als bij een CV ketel wordt er aangenaam verwarmd met een continu prettige temperatuur.

Banner Brabantvloerverwarming mobiel (750 x 250 px)

Dit vindt u wellicht ook interessant….

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp