Vloerverwarming onder tegelvloer

Tegelvloer onder vloerverwarming

Vloerverwarming laten leggen?

Wilt u vloerverwarming laten leggen? Wij geven graag antwoord op uw vragen.
Bel ons op 06-42252769 of stuur een mail naar Info@brabantvloerverwarming.nl

Er wordt ons weleens de vraag gesteld of een vloerverwarming aangelegd kan worden voor onder een tegelvloer. Het simpele antwoord hierop is “Ja”, echter geven we u graag wat meer uitleg over een vloerverwarming in combinatie met een tegelvloer, zodat u een goed onderbouwde beslissing kunt maken voor uw woning.

 

Opbouw van vloer voor vloerverwarming

Indien uw woning niet beschikt over een houten vloer, is deze meestal voorzien van een betonvloer, waarom een cementdekvloer is gelegd. Indien uw woning een dekvloer heeft, frezen wij sleuven in de vloer, waarin we de verwarmingsbuizen van de vloerverwarming verwerken.

Indien uw woning enkel een cementdekvloer heeft, vlechten we de verwarmingsbuizen op krimpnetten, waarna er een cementdekvloer over de krimpnetten kan worden gelegd. Op de cementdekvloer kan de tegelzetter de tegelvloer leggen.

 

Wat zijn de beste tegels die geschikt zijn voor vloerverwarming

Wat ons betreft zijn keramische tegels het beste geschikt voor vloerverwarming. We geven u ook graag informatie over waarom we juist deze tegelsoort aanbevelen voor op een vloerverwarming.

Allereerst is een keramische tegel op vloerverwarming een duurzame oplossing. Deze tegelsoort geleidt de warmte goed en houdt deze bovendien ook goed vast. De tegel verwarmt hierdoor beter en houdt de warmte ook langer vast. U hoeft hierdoor minder te stoken om een aangename warmte te krijgen. Bijkomend voordeel van de goede geleiding, is dat de tegels niet alleen aangenaam warm aanvoelen direct onder de verwarmingsbuizen, maar over de gehele vloer. Koude voeten zijn daardoor dus echt verleden tijd.

 

Scheuren of barsten in tegels door vloerverwarming

Er wordt weleens gezegd dat een vloer met vloerverwarming “leeft”. Hiermee wordt bedoeld dat vanwege het verwarmen en afkoelen van de vloer, de vloer kan uitzetten en krimpen. Wanneer er door het uitzetten van de vloer, teveel spanning op de tegels komt, kunnen tegels barsten of scheuren. Een goede tegelzetter weet hier gelukkig raad mee.

Indien een tegelvloer wordt gelegd op een vloerverwarming, kan de tegelzetter hier rekening mee houden. De tegelzetter zorgt bij het tegelen voor speciale uitzetvoegen, die te tegels meer dan genoeg bewegingsruimte geven om bij warmte wat uit te zetten. Hiermee voorkomt u teveel druk op de tegels en daarmee ook scheuren en barsten.

 

Voordelen van vloerverwarming met tegels

Een vloerverwarming onder een tegelvloer kent een aantal voordelen. We hebben u al verteld dat tegels erg goed geleiden, waardoor de gehele vloer aangenaam warm aanvoelt. Tegels houden de warmte lang vast, waardoor uw woning langer warm blijft. Door deze twee factoren samen te voegen, kunt u ook minder warm stoken. Het grote voordeel hiervan is dat u bespaart op energie en daarmee natuurlijk ook uw energiekosten.

Een laatste voordel van vloerverwarming in het algemeen is de ruimtebesparing die u heeft, simpelweg doordat u uw radiatoren uit uw woning kun verwijderen en deze geen ruimte meer innemen. U heeft hierdoor ook meer vrijheid om uw woning in te richten.

Concluderend kunnen we een tegelvloer van harte aanraden in combinatie met een vloerverwarming. Laat u vooraf wel goed informeren. Het is van belang dat zowel de vloerverwarming, als uw tegelvloer, goed wordt aangelegd.

Banner Brabantvloerverwarming mobiel (750 x 250 px)

Dit vindt u wellicht ook interessant….

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp