Wat zijn de nadelen van vloerverwarming

Wat zijn de nadelen van vloerverwarming

Vloerverwarming laten leggen?

Wilt u vloerverwarming laten leggen? Wij geven graag antwoord op uw vragen.
Bel ons op 06-42252769 of stuur een mail naar Info@brabantvloerverwarming.nl

Heeft u al eens nagedacht over een investering in vloerverwarming? Er zijn tal van potentiële voordelen van vloerverwarming. Deze in overweging nemen kan u helpen de optimale verwarmingsoplossing voor uw woning te vinden. Het is echter niet altijd makkelijk om de optimale oplossing voor uw woning te vinden – wat de vraag oproept: wat zijn nu eigenlijk de nadelen van vloerverwarming? Als u zich dit afvraagt, lees dan vooral verder.

 

Nadelen van vloerverwarming op een rijtje

Hoewel wij natuurlijk groot voorstander zijn van vloerverwarming, kent dit systeem ook een aantal nadelen die we graag een keer benoemen. Zo kunt u voldoende informatie inwinnen en een goed onderbouwde keuze maken wanneer u wilt kiezen voor vloerverwarming.

#1 Installatiekosten

Als u in vloerverwarming wilt investeren, zijn de kosten een van de grootste nadelen.
Het laten leggen van vloerverwarming is een relatief hoge investering. Het is wel energiezuinig dan bijvoorbeeld radiatioren, waardoor u de investering op termijn kunt terugverdienen.

#2 Trager op gang

Vloerverwarming is een zogenaamde lage temperatuur verwarming. Dit betekent dat de temperatuur van de vloerverwarming aanzienlijk lager is dan van radiatoren. Vloerverwarming heeft ongeveer 30% van de temperatuur van radiatoren. Dit zorgt ervoor dat het langer duurt voordat uw woning op temperatuur is. Het is daarom sterk aan te raden uw woning zoveel mogelijk op temperatuur te laten.

#3 Verhoging van de vloerhoogte

Een ander potentieel nadeel van vloerverwarming is dat het de hoogte van de vloeren van uw woning kan verhogen. Hoewel dit meestal slechts een klein verschil zal zijn, is het toch de moeite van het opmerken waard.

#4 Onpraktisch voor kleine kamers

Een ander punt van aandacht: hoewel vloerverwarming een briljante oplossing kan zijn voor veel woningen, is het erg lastig en onpraktisch voor gebruik in kleine kamers. Vloerverwarming moet dus vooral worden toegepast in middelgrote kamers en open ruimtes. Zeer kleine kamers en ruimtes kunnen nog steeds even warm aanvoelen met een traditionele verwarmingsoptie, zoals een radiator. Een andere optie is het leggen van electrische vloerverwarming. Dit is bijvoorbeeld in uw badkamer een uitstekende oplossing.

 

Slotopmerkingen

Als u wilt investeren in nieuwe verwarmingssystemen voor uw woning, kan vloerverwarming een uitstekende optie zijn om te overwegen. Net als ieder systeem, kent ook vloerverwarming een aantal nadelen. We hopen dat u voldoende informatie uit dit artikel heeft kunnen halen, waardoor u een goed onderbouwde beslissing kunt maken.

Banner Brabantvloerverwarming mobiel (750 x 250 px)

Dit vindt u wellicht ook interessant….

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp