Welke vloerverwarming past bij mijn woning?

Vloerverwarming laten leggen?

Wilt u vloerverwarming laten leggen? Wij geven graag antwoord op uw vragen.
Bel ons op 06-42252769 of stuur een mail naar Info@brabantvloerverwarming.nl

Welke vloerverwarming past het beste bij mijn woning? Dit is een vraag die men ons vaak stelt. We geven u graag een passend antwoord op deze vraag. Daarvoor moeten we eerst kijken naar verschillende factoren van de woning, uw wensen en uw budget.

 

Wat voor warmtebron heeft de woning?

In een woning kunnen verschillende warmtebronnen aanwezig zijn. Is de woning voorzien van een warmtepomp, gas CV ketel, hybride CV ketel of stadsverwarming? Elk van deze warmtebronnen behoeft een andere soort vloerverwarming verdeler die de verwarming over uw vloer verdeelt. In het geval van stadsverwarming stelt zelfs iedere energieleverancier eisen en normen aan de verdeler van de vloerverwarming.

Een warmtepomp behoeft vaak een pomploze verdeler en een hybride vloerverwarming verdeler heeft een groetere aanvoer nodig dan een normale verdeler. Kortom, het is dus erg belangrijk eerst te kijken naar de warmtebron voor het bepalen van het juiste vloerverwarming systeem.

 

Moet de vloerverwarming naast verwarmen ook kunnen verkoelen?

Als de woning voorzien is van een warmtepomp moet het systeem vaak ook kunnen koelen. In dit geval is het belangrijk dat het materiaal van de verdeler hier tegen kan. Bij een systeem dat kan koelen ontstaat condensvorming. Om deze reden installeren wij in dit geval altijd een verdeler van RVS of kunststof omdat deze materialen niet gaan roesten bij condensvorming.

 

Moet er isolatie aangebracht worden in mijn woning?

In veel bestaande woningen met een zandcement dekvloer in een goede staat of een geschikte tegelvloer adviseer wij vloerverwarming aan te leggen dmv stofvrij infrezen. Er wordt ons dan vaak gevraagd of er geen isolatie nodig is. Bij een goed geïsoleerde is dit niet per nodig. De vloerverwarming komt namelijk direct onder de topvloer. Warmte stijgt altijd op, er is dus maar weinig verlies naar beneden en de topvloer zal al snel lekker warm aanvoelen. Om de warmte te behouden gebruikt een ingefreesde vloerverwarming een stuk minder energie dan een woning verwarmd door traditionele radiatoren.

In een woning met een slechte dekvloer adviseren wij deze verwijderen om vervolgens opnieuw op te bouwen met isolatie en vloerverwarming en als laatste een nieuwe cementdekvloer. Dit gehele proces kunnen wij verzorgen. Deze vloerverwarming zal de gehele dekvloer opwarmen. Dit proces duurt wel langer dan de verwarming dmv ingefreesde vloerverwarming, echter wanneer de woning eenmaal opgewarmd is gebruikt dit systeem nog minder energie dan  een ingefreesde vloerverwarming.

Keerzijde van het verwijderen van de vloer om opnieuw op te bouwen met vloerverwarming, is dat dit proces ongeveer 3 maal duurder is dan een vloerverwarming stofvrij infrezen. Een tweede nadeel is we een vloerverwarming vaak binnen een dag kunnen infrezen, terwijl het aanzienlijk langer duurt als we een vloer moeten verwijderen, isoleren en opnieuw moeten opbouwen.

 

Behoeft u woning een droogbouwsysteem?

Wanneer uw woning beschikt over een houten vloer kan er niet voor een zogeheten watergedragen vloerverwarming systeem gekozen worden. In dit geval kiezen we voor een droogbouw vloerverwarming systeem. Dit systeem is uitstekend geschikt voor woningen waarbij de vloer net even wat anders vraagt.

Een droogbouwsysteem bestaat uit een tempex laag met een opbouwhoogte van 25mm met voorgefreesde sleuven voor de slangen van de vloerverwarming. Op deze tempex platen worden aluminium lamellen geplaatst welke klemmen in de sleuven. De aluminium lamellen zorgen voor een egale doorgave van de warmte. Op deze lamellen kan vervolgens direct een laminaatvloer geplaatst worden. De laminaatvloer moet uiteraard wel geschikt zijn voor een droogbouw vloerverwarming.

Banner Brabantvloerverwarming mobiel (750 x 250 px)

Dit vindt u wellicht ook interessant….

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Bij Brabantvloerverwarming helpen wij u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

WhatsApp Stel je vraag via Whatsapp